»Pri več kot 80 odstotkih odraslih smo ugotovili pomanjkanje tega vitamina, pri približno 40 odstotkih pa celo hudo pomanjkanje.«
»Če zaradi videza ali vonja pogrete hrane kadar koli posumimo, da bi živilo lahko bilo pokvarjeno, ga je vsekakor bolje zavreči, kot pa tvegati zastrupitev s hrano.«
»Pogreta predpripravljena živila predstavljajo večje varnostno tveganje kot pa sveže pripravljena živila.«
»Še največ dokazov o škodljivosti je zbranih za sladkane pijače, katerih uživanje so znanstveniki povezali z različnimi kroničnimi presnovnimi boleznimi, vključno z debelostjo, nealkoholno zamaščenostjo jeter in sladkorno boleznijo tipa 2.«
»Metaanaliza dokazov je pokazala, da uporaba intenzivnih sladil ne prinaša dolgoročnih koristi pri zmanjševanju telesne mase pri odraslih in otrocih.«
»To ne drži, saj je oljčno olje zaradi visoke vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in antioksidantov termično celo bolj stabilno kot mnoga druga rastlinska olja.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Ocenjujemo, da je prejšnjo zimo vitamin D prehrani dodajala približno polovica odraslih.«
»Preiskovanci so najpogosteje poročali o dodajanju 25 µg vitamina D (1000 IU) dnevno, zgornjo varno mejo dodajanja (100 µg vitamina D oz. 4000 IU) pa je v obeh obdobjih preseglo približno pet odstotkov preiskovancev, ki so poročali o dodajanju.«
»Namen projekta je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in druge prednosti za potrošnike.«
»Če se njegova živila odpokličejo, ker so nevarna za zdravje, je to slabo za njegov imidž.«
»Takrat je industrija pri proizvodnji živil začela trde živalske maščobe nadomeščati s cenejšimi delno hidrogeniranimi rastlinskimi maščobami.«
»Razvoj je omogočil, da potrošniku lahko pomagamo tudi s sodobno informacijsko tehnologijo.«
»Ključni cilji tega projekta so spodbujanje prebivalcev k prebiranju označb na živilih, izobraževanje, da bodo te podatke iz označb razumeli in jih uporabljali pri izboru zdravih živil, in spodbujanje proizvajalcev k izboljševanju sestave živil.«
»Namen projekta je spodbujati inovativnost domačih proizvajalcev pri razvoju živil in potrošnikom zagotoviti pestrejši izbor kakovostnih živil z ugodno hranilno sestavo.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju